ManyPets hundförsäkring

HemBästa hundförsäkringenManyPets hundförsäkring

ManyPets hundförsäkring har tydliga, enkla och jämförelsevis bra villkor. Hundförsäkringen erbjuder dessutom samma villkor oavsett hundras!

Priser

HundförsäkringHundPris
ManyPetsNyfödd blandras~159 kr
ManyPets1-årig labrador~189 kr
Manypets3-årig golden retriever~225 kr

ManyPets är inte den billigaste försäkringen i vår jämförelse, men heller den dyraste. Månadspremien beror till viss del på vilken självrisk du väljer. Läs mer om det längre ner i artikeln.

Nivåer

ManyPets erbjuder tre olika nivåer i sin hundförsäkring, samtliga med olika tak för ersättning: Bas (30 000 kr), Standard (60 000kr) och Premium (140 000 kr).

Nivåer på ManyPets hundförsäkring:

BasStandardPremium
Ersättning30 000 kr60 000 kr140 000 kr
Karenstid14 dagar14 dagar14 dagar
Pris ~233 kr ~405 kr~556 kr

Djupdykning i nivåerna

I tabellen ovan kan du jämföra ungefärliga priser på nivåerna Bas, Standard och Premium samt vilken karenstid försäkringen har. Karenstid innebär att du inte kan få ersättning för sjukdom som visar sig inom de första 14 dagarna sedan du tecknat försäkringen. Karensen kan slopas om hunden tidigare har varit försäkrad i en annan liknande försäkring. Karenstiden gäller inte olycksfall.

I tabellen nedan får du en snabb överblick över vad som ingår i ManyPets hundförsäkring. Längre ner i artikeln går vi igenom fler villkor.

ManyPets hundförsäkring ersätter enligt följande:

BasStandardPremium
Behandlingskostnader30 000 kr60 000 kr140 000 kr
Kejsarsnitt 60 000 kr 140 000 kr
Receptbelagd medicin 60 000 kr140 000 kr
Foder ordinerat av veterinär3 000 kr7 000 kr
Rehabilitering6 000 kr14 000 kr
Dolda fel30 000 kr60 000 kr140 000 kr
Borttagande av mjölktänder
Strålning och cellgifterJaJa
Inackordering på hundpensionat
Avlivning2 000 kr2 000 kr 2 000 kr

Täckning

ManyPets hundförsäkring har liknande innehåll och bredd som andra hundförsäkringar.

Försäkringen gör däremot ingen skillnad på hundens ras, till skillnad från andra hundförsäkringar – bra, tycker vi!

Ersättningsnivåerna följer samma mönster som hos de flesta andra försäkringsbolag, där Bas ger ett enklare skydd medan Standard och Premium har ett desto bredare skydd med högre ersättningar.

Nedan kan du läsa mer om vad som ingår i hundförsäkringen hos ManyPets och om vilka begränsningar som finns.

Behandlingskostnader

I alla hundförsäkringar ingår veterinärbehandlingar upp till ett visst belopp.

I ManyPets hundförsäkring ersätts veterinärbehandling upp till valt försäkringsbelopp. Du får alltså ersättning upp till 30 000 kr om du har valt försäkringspaket Bas, upp till 60 000 kr i Standard och upp till 140 000 kr i Premium. Beloppen avser försärkingsår.

Vad som ingår i veterinärbehandlingar skiljer sig lite beroende på försäkringsnivå.

I artikeln går vi igenom de vanligaste behandlingarna.

Kejsarsnitt

I ManyPets Bas ingår inte ersättning för komplikationer vid graviditet.

I Standard ersätts kejsarsnitt med max försäkringsbeloppet om det är hundens första graviditet. Ersättning utgår inte för fler graviditeter.

I Premium är villkoren desamma som i Standard men max ersättningsbelopp är 140 000 kr.

Receptbelagd medicin

Moneypets Standard ersätter medicin som har ordinerats av veterinär upp till försäkringsbeloppet, alltså 60 000 kr.

I Premium ersätts upp till 140 000 kr. Här ingår även vissa alternativmedicinska behandlingar, om de utförs av veterinär eller någon som veterinären har rekommenderat. Ingen ersättning för medicin utgår i nivå Bas, detta gäller utan undantag.

Flera andra försäkringsbolag i vår jämförelse ersätter inte medicin upp till försäkringsbeloppet utan har lägre ersättningsnivåer för detta. Det är en fördel med ManyPets, att hela försäkringsbeloppet kan användas till medicin.

Foder ordinerat av veterinär

Veterinärer ordinerar då och då specialfoder. Fodret kan du få ersättning för i ManyPets hundförsäkring Standard och Premium, men inte i Bas.

Max ersättningsbelopp i Standard är 3 000 kr och i Premium 7 000 kr. Beloppen gäller per år.

Rehabilitering

Efter en skada kan din hund behöva rehabilitering och detta kan du få viss ersättning för, ifall rehabiliteringen är ordinerad av veterinär.

Om du har tecknat en Standardförsäkring hos ManyPets kan du få ersättning upp till 6 000 kr och om du har en Premium gäller 14 000 kr. I Bas ersätts inte rehabilitering.

ManyPets har generösa villkor för sin rehabilitering och ställer inga fler krav än att den ska vara ordinerad av veterinär.

I flera andra försäkringar finns nämligen begränsningar i både valet av rehabiliteringsform och tidsramar att förhålla sig till.

Dolda fel

ManyPets ersätter behandling av dolda fel i alla tre försäkringsnivåer förutsatt att hunden har besiktigats av veterinär före 4 månaders ålder.

Max ersättningsbelopp är detsamma som försäkringsbeloppet.

Strålning och cellgifter

Försäkringspaketen Standard och Premium ersätter strålning och cellgiftsbehandling upp till respektive försäkringsbelopp. I Bas ingår det inte.

Avlivning

Om du tvingas avliva hunden på inrådan av veterinär ersätts du för avlivningen och kremering med upp till 2 000 kr. Detta ingår oavsett om du har tecknat en Bas, Standard eller Premium-försäkring hos ManyPets.

Tilläggsförsäkringar för ManyPets hundförsäkring

Det finns flera tilläggsförsäkringar som du kan välja till som försäkringskund hos ManyPets.

Exempelvis finns tilläggsförsäkring för stulen eller bortsprungen hund. Ersättningsbelopp är hundens marknadsvärde upp till valt försäkringsbelopp och försäkringen gäller utan självrisk.

ManyPets kan även betala en hittelön upp till det dubbla av hundens marknadsvärde.

Livförsäkring

Hos ManyPets är livförsäkring ett tillägg. Du måste ha tecknat Standard eller Premium för att kunna välja till livförsäkring, det går inte att göra i Bas. Livförsäkring kan du bara ha tills hunden fyllt 9 år.

Kostnad för Manypets hundförsäkring

ManyPets har en snittkostnad på 190 kr per månad. Jämfört med andra försäkringar är den ganska dyr men den ger ett förhållandevis brett skydd.

Rabatt

ManyPets har ett rabattsystem där du får tillbaka 20 % av premien efter varje skadefritt år.

Du får även 15% rabatt för varje extradjur du försäkrar hos ManyPets.

Självrisk

Självrisken är valbar och består av en fast och en rörlig del.

I den fast delen kan du välja självrisk på 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr. Den rörliga delen är 15% eller 25% av skadekostnaden. Du kan bara välja 0 kr i fast självrisk om hunden är under 9 år.

Din månadspremie baseras till viss del på vilken självrisk du väljer. En större självrisk ger en billigare premie och tvärtom.

ManyPets kontaktvägar

ManyPets har en tydlig hemsida som är enkel att navigera på. Här hittar du både skadeanmälan och kontaktvägar.

Det går att ringa till ManyPets på vardagar klockan 9:00 – 17:30.

Skadeanmälan går att göra dygnet runt.

Vårt omdöme av ManyPets hundförsäkring

ManyPets har skapat en bra försäkring med ett helt okej innehåll. Vi tycker dock att den känns lite ”platt”. Det finns inget extra som lockar eller sticker ut hos ManyPets, även om innehållet är bra.

Hos ManyPets får du alltså en bra försäkring till ett helt okej pris, varken mer eller mindre – å andra sidan är det kanske just så en försäkring ska vara?

Försäkringen har, trots allt, blivit högst rankad år 2021 enligt Konsumenterna.se (gäller Premium) och fått pris för god service.

Fördelar med ManyPets hundförsäkring:

  1. Från 0 kr i självrisk
  2. Generösa villkor för rehabilitering
  3. Lättlästa och tydliga villkor

Nackdelar med ManyPets hundförsäkring:

  1. Inget extra som lockar
  2. Relativt okänt försäkringsbolag

Sidan uppdateras regelbundet

Sidan uppdaterades 16 sep 2021, och kommer att uppdateras snart igen. Detta för att du som besökare ska vara säker på att uppgifterna är så aktuella som möjligt.